Anna Dreyer Parterapi

Parterapi

Skændes I meget? Savner I hinanden, men kan ikke finde ind til hinanden igen? Er der utroskab? Er der gået hverdagstrummerum i det hele? Har I mistet gnisten? Er I i tvivl om I skal være sammen?

Man kan dybest set ikke lave hinanden om, og meget smerte kommer fra oplevelsen af ikke at blive set og af at føle sig kritiseret og utilstrækkelig. I parterapien støtter jeg jer i at lytte til hinanden og prøve at forstå og anerkende hinandens længsler, følelser og behov. Gennem parterapien får I hjælp til at opdage og forstå de destruktive mønstre mellem jer, der vanskeliggør kommunikation og besværliggør kærlighed og seksualitet. I kan også få hjælp til at udforske jeres fælles og individuelle ønsker til fremtiden.

I tiden mellem vores samtaler vil jeg ofte foreslå, at I afprøver nye kontaktformer og kommunikationsmåder.

Undertiden kan man være kommet så langt fra hinanden, at det terapeutiske forløb handler om at få hjælp til at afklare, om man skal gå fra hinanden eller ej. Nogle par har ved terapiens begyndelse allerede besluttet, at de vil gå fra hinanden, men at de har brug for hjælp til at blive skilt på den bedst mulige måde.

Parforholdstest udviklet af HumanAct: http://www.styrk-jeres-parforhold.dk

En lille video om et mønster mange par vil kunne genkende: https://www.youtube.com/watch?v=Qt4VhRHsjm8